Pávián, páviánok > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Pávián, páviánok > 5 weboldal. Kategória leírása: A páviánok Afrikában és az Arab félszigeten élnek.
Szponzorált linkek
Pávián - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1vi%C3%A1n

A páviánok a Papio nembe tartozó óvilági majmok, amelyek Afrikában és egy kis területen az Arab-félszigeten fordulnak elő. Meglehetősen nagytermetű, nagy csapatokban élő, mindenevő főemlősök. Hagyományosan öt fajukat különböztetik meg, ám ezt a felosztást számos kutató elveti – sokak szerint csak 2, mások szerint viszont 7 faj tartozik ide. A genetikai vizsgálatok a nem tagjai esetében még gyerekcipőben járnak, így egyelőre nincsenek megnyugtató eredmények.

Pávián - Wikipédia
Miért hagyják el a páviánok a szülőföldjüket?
http://zsylvester.blogspot.com/2007/07/mirt-hagyjk-el-pvinok-szlfldjket.html

A főemlősök többsége - a magányos orángutánokkal ellentétben - szociális lényekként töltik életük nagy részét.

Miért hagyják el a páviánok a szülőföldjüket?
Páviánok
http://cograf.hu/lexikon/allatok/pavian.html

Nagy szemfogai miatt ragadozószerű (kutyafejű majmok) a cerkófmajomfélék családjából származik. A pávián ülőgumói nagyok, néha élénk színűek. A galléros pávián Afrika északkeleti részén, a sziklás hegyekben él. Az összetartó család felett egy öreg hím uralkodik.

Páviánok
Mint a pávián
http://www.pipacs.hu/cikkek/010223-pavian.htm

A páviánok jobban hasonlítanak hozzánk, mint gondolnánk. A stressz például hosszú távon őket is megbetegíti, közülük legkevésbé viszont a stabil szociális kapcsolatokat kiépítő egyedeket.

Mint a pávián
A páviánról
http://www.kislexikon.hu/pavian.html

Cynocephalus Briss), az óvilági keskenyorru majmok családjának egyik neme. Fajai nagyok, gyakran ijesztő külsejüek, erősen megnyult arcorral s ennek következtében a kutyáéhoz hasonló fejjel, hosszu, lombos szőrözettel, kis fülekkel, magasan ívelt szemekkel...

A páviánról
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258