Makifélék, Lemuridae > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Makifélék, Lemuridae > 3 weboldal. Kategória leírása: A makifélék hazája Madagaszkár és a Madagaszkárhoz közel eső szigetek.
Szponzorált linkek
Makifélék
http://hu.wikipedia.org/wiki/Makif%C3%A9l%C3%A9k

A makifélék Madagaszkáron és néhány környező szigeten élnek. Elsősorban fán élő, főként nappal aktív fajok. Megnyúlt pofa, rövid fül és hosszú farok jellemzi az ide tartozó fajokat. Alsó fogsoruk metsző- és szemfogaik ún. fogfésűt alkotnak, melyekkel szőrzetüket ápolják. Fogazatuk 36 fogból áll. Hátsó végtagjuk második ujján köröm helyett karom található, melyet szintén testápolásra használnak. Négy nemzetség tíz faja tartozik a családba, melyek némelyike gyakori lakója az állatkerteknek.

Makifélék
A makik okosabbak és ravaszabbak, mint hittük
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=2389&PHPSESSID=c6f7de229ef41a ...

A közelmúltig még a főemlőskutatók is úgy gondolták, hogy a makik – bár tüneményesek – intellektuálisan nem állnak a helyzet magaslatán. Egy vizsgálat azonban rávilágított, hogy van eszük, csak éppen nem használják ingyen…

A makik okosabbak és ravaszabbak, mint hittük
A félmajmok okosabbak, mint feltételezték
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20040518afelmajmok.html

A primatológusok többségének véleménye szerint a makimajmok - noha bájos teremtmények - a főemlősök között a legkevésbé intelligensek. Egy új tanulmány szerint azonban - ha akarják - megdöbbentő ügyességről tesznek tanúbizonyságot.

A félmajmok okosabbak, mint feltételezték
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258