Majmok és ősemberek > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Majmok és ősemberek > 5 weboldal. Kategória leírása: A majomtól az első ember megjelenéséig tartó időszakról.
Szponzorált linkek
A Pekingi ősember felfedezése megváltoztatta a tudományt
http://hungarian.cri.cn/chinaabc/chapter22/chapter220104.htm

Az emberiség "gyermekkorának" kutatása mindig érdekelte az embereket. Több mint 70 esztendővel ezelőtt tudósok Peking környékén Zhoukoudian körzetbében ősember koponyát találtak.

A Pekingi ősember felfedezése megváltoztatta a tudományt
Eddig ismeretlen előember
http://index.hu/tudomany/toumai/

Francia paleoantropológusok eddig ismeretlen előember csonjaira bukkantak a Száhel-övezetben. A lelet átrendezheti az emberi evolúció elméletét: lehet, hogy fajunk nem Kelet-Afrikából származik, és lehet, hogy a bolygó feletti uralomra törő csimpánz egymillió évvel korábban rántotta be motorcsónakját, mint azt eddig gondolták.

Eddig ismeretlen előember
Megszólalt a neandervölgyi
http://index.hu/tudomany/nean080416/

Amerikai kutatók az ismert leletek alapján számítógéppel szimulálták a neandervölgyi ember hangképzését – írja a New Scientist. Az eredményt máris vitatják, újra fellángolt a vita arról, hogy mennyire tudott beszélni a több tízezer évvel ezelőtt élt ősember.

Megszólalt a neandervölgyi
Ősemberek egymás közt
http://index.hu/tudomany/neander/

Egy dél-németországi barlangban régészek kőből készült szerszámokra és csontékszerekre bukkantak. Nincs kizárva, hogy a lelet az emberiség egyik történelmi találkozásának néma tanúja: a Neander-völgyi ember és a homo sapiens egyidőben élt a környéken.

Ősemberek egymás közt
Őskutyák nevelhették az ősembert
http://index.hu/tudomany/kutyakok/

Meglehet, hogy a kutyák tanítottak meg új dolgokat az embernek több mint 100 ezer évvel ezelőtt, s ezzel elősegítették az emberiség ugrásszerű fejlődését, ami a modern kultúra és társadalom kialakulásához vezetett.

Őskutyák nevelhették az ősembert
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258