Gorilla, gorillák > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gorilla, gorillák > 6 weboldal. Kategória leírása: A gorillák száma sajnos évről évre csökken.
Szponzorált linkek
Már a gorillák is civilizálódnak
http://www.origo.hu/tudomany/fold/20060306mara.html

Úgy tűnik, immár a gorillák is kiérdemelték a "kultúrált főemlős" elnevezést. Legalábbis ez derül ki abból a nagyszabású vizsgálatból, amely először tanulmányozta az állatkerti gorillák összetett viselkedését.

Már a gorillák is civilizálódnak
Gorillák a ködben
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=26332&i_city_i ...

A távoli Afrikában, a ruandai erdők mélyén hegyi gorilla családok élik boldog életüket. Közöttük egy nő, akinek különleges módszereivel sikerül elnyernie az állatok bizalmát. Utánozza hangjukat és mozdulataikat, leveleket rágcsál, s közben mindent megtud a gorillákról, amit csak ember megtudhat róluk. Dian Fossey 18 évet töltött a gorillák tanulmányozásával Ruandában. Az évek során olyan közel került hozzájuk, mint előtte senki más. Michael Apted saját könyve és a National Geographic egy cikke alapján rendezte meg filmjét a tragikus sorsú Dian Fossey lenyűgöző életéről.

Gorillák a ködben
Gorillák (Gorilla Is. Geoffr.)
http://www.mek.oszk.hu/03400/03408/html/43.html

A gorilla neve az ókori karthágóiak idejéből ered, amikor Hanno nagy hajóhadával az ő „Periplus Hannois”-ára vállalkozott, hogy a nyugatafrikai partokon gyarmatokat alapítson. Ámde az általuk ott látott „vademberek”, amelyeket a tolmácsok gorillának neveztek, bizonyára nem azok voltak, sőt még nem is csimpánzok, hanem valószínűen páviánok. A gorilla mai neve tehát tulajdonképpen éppen olyan jogosulatlan, mint sok más állatnév.

Gorillák (Gorilla Is. Geoffr.)
Hegyi gorillák születtek Afrikában
http://www.zoldmagazin.com/belso/gorillabebik.html

Most már bizonyos, hogy életben marad az a két hegyi gorillabébi, akik december 25-én születtek, egymástól nem messze Ruandában és Ugandában.

Hegyi gorillák születtek Afrikában
Lázadók markába került a hegyi gorillák élőhelye
http://www.zug.hu/hir/lazadok-markaba-kerult-a-hegyi-gorillak-elohelye_935.php

Kelet-Kongóban egy csapat lázadó ellenőrzése alá vont egy olyan területet, mely a veszélyeztetett hegyi gorillák élőhelyéül szolgál. Ezzel az állatok utolsó, ismert populációját fenyegti veszély.

Lázadók markába került a hegyi gorillák élőhelye
Eltűntek a gorillák, bengáli tigrisek, varánuszok
http://www.karpatinfo.net/article21716.html

A Katrina hurrikán romba döntötte a Mississippi partján fekvő Audubon állatkertet is New Orleansban: ismeretlen sorsra jutott több mint kétezer állat, köztük gorillák, bengáli tigrisek és komodói varánuszok.

Eltűntek a gorillák, bengáli tigrisek, varánuszok
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258