A gibbonfélék > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: A gibbonfélék > 5 weboldal. Kategória leírása: A gibbonfélék az emberszabású majmoktól kisebb méretűek.
Szponzorált linkek
Gibbon Conservation Center
http://www.gibboncenter.org/

Santa Clarita, California. Established in 1976 for the study, propagation, conservation and betterment of the highly endangered small ape, the gibbon.

Gibbon Conservation Center
Gibbonfélék - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gibbonf%C3%A9l%C3%A9k

A gibbonfélék (Hylobatidae) az emlősök (Mammalia) osztályába és a főemlősök (Primates) rendjébe tartozó család. Fejlődésük vonala mintegy 18 millió éve vált külön az hominidák (Hominidae) családjáétól. A régészek Afrikától (Aelopithecus, Micropithecus) Európán (Pliopithecus) át Kínáig (Dionysopithecus) számos olyan, 15–33 millió éves koponyatöredéket és fogat találtak, amelyeket felépítésük alapján ősgibbon maradványnak tartottak/tartanak, de a perdöntőnek számító végtagleletek hiányoznak, így ezen ősmajmok besorolása kétséges.

Gibbonfélék - Wikipédia
Fehérkezű gibbon - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Feh%C3%A9rkez%C5%B1_gibbon

Egykor Délkelet-Ázsia hatalmas trópusi erdőiben élt Burmától a Maláj-félszigeten át a Nagy-Szunda-szigetekig. Ahogy az erdők nagy része eltűnt, velük a gibbon népesség is felaprózódott, sok helyen megcsappant vagy kipusztult.

Fehérkezű gibbon - Wikipédia
Bóbitás gibbon
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3bit%C3%A1s_gibbon

Teljesen az erdei életmódhoz alkalmazkodott, nappali állat. A lombkorona szintjén közlekedik akrobatikus ügyességgel, a fákon pihen és alszik. Táplálékát: gyümölcsöket, fiatal leveleket, hajtásokat, rovarokat is az ágak között találja meg.

Bóbitás gibbon
Island Siamang Gibbon Photos
http://www.acclaimimages.com/_gallery/_pages/0001-0208-2210-2431.html

An Island Siamang Gibbon Monkey. Original Stock Photography from Acclaim Images.

Island Siamang Gibbon Photos
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258