Érdekes cikkek majmokról > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Érdekes cikkek majmokról > 13 weboldal. Kategória leírása: Érdekes írások a majmok világából, majmokról.
Szponzorált linkek
Interjú egy majommal
http://index.hu/tudomany/maom070531/

Az ABC News riportere elbeszélgetett a The Great Ape Trust alapítványnál nevelt törpecsimpánzzal, Kanzival. Nem, ez nem vicc, a szervezetnél már évtizedek óta tanítanak majmokat kommunikálni. Az alapítvány szakemberei szerint kutatásuk az emberi tanulás megértésében is segíthet.

Interjú egy majommal
Kulturáltak
http://index.hu/tudomany/majomkult/

Az elmúlt napokban egy amerikai és egy angol tudományos folyóiratban is tanulmány jelent meg az emberszabású majmok kultúrájával kapcsolatos újabb felfedezésekről. Ezek arra látszanak utalni, hogy a korai főemlősök - köztük az ember ősei is - már 14 millió évvel ezelőtt kifejlesztették az új magatartásnormák kialakításának képességét, azaz hatmillió évvel hamarabb, mint azt eddig feltételezték.

Kulturáltak
Meglepő eredmény
http://index.hu/tudomany/1203ayuma/

Meglepő eredményt hozott japán kutatóknak a csimpánz és az ember rövidtávú memóriáját vizsgáló kísérlete: a csimpánznak jobb adottságai vannak, mint az embernek, számolt be az AP.

Meglepő eredmény
Csuklyásmajom bolyong Csongrádban
http://index.hu/politika/bulvar/majom9775/

A Szegedi Vadaspark szakmai vezetője megerősítette az Indexnek azt az információt, hogy egy, vélhetően a palicsi állatkertből megszökött csuklyásmajom kószál Csongrád megye déli részén. A múlt héten már megpróbálták befogni a tájidegen kisemlőst, sikertelenül.

Csuklyásmajom bolyong Csongrádban
Pingponglabda nagyságú volt az emberelőd agya
http://index.hu/tudomany/pingmajom/

Egy harmincmillió éves, egyedülálló módon érintetlen ősmajomkoponyát talált az amerikai Duke Egyetem kutatócsoportja. A lelet szerint az afrikai főemlősök nagy és fejlett agya sokkal később fejlődött ki, mint azt korábban gondolták.

Pingponglabda nagyságú volt az emberelőd agya
Tízmillió éves majomcsontot találtak
http://index.hu/tudomany/majom151107/

Az eddig ismeretlen fajtól származó lelet alátámasztja a már-már bukottnak számító elméletet, miszerint a majomtól az emberig tartó evolúciós folyamat Afrikában ment végbe teljes egészében.

Tízmillió éves majomcsontot találtak
Majmokat tettek munkamániássá génblokkolással
http://index.hu/tudomany/biotech/mnkgn0812/

Az egyik agyi gén blokkolásával amerikai kutatók elérték, hogy a kísérleti majmok vég nélkül folytassák azt a tevékenységet, amelyet korábban a várható jutalom reményében hajtottak végre.

Majmokat tettek munkamániássá génblokkolással
Humánusan háborúznak a pókmajmok
http://index.hu/tudomany/pokem0601/

A Mexikóban honos pókmajom ugyanúgy háborúzik, mint az ember, a harc viszont nem jár halálos áldozatokkal. Helyi kutatók hét évig figyelték a pókmajmokat, és rájöttek, hogy csak a hímek háborúznak, a nőstényeket békén hagyják. Az is előfordul, hogy szerelmi affér borzolja a kedélyeket.

Humánusan háborúznak a pókmajmok
Új majmot találtak Indiában
http://index.hu/tudomany/mazsom0412/

A tudomány számára eddig ismeretlen főemlősfajt fényképeztek le Indiában. A most felfedezett faj rendszertani neve a helyiek nyelvén "erdőmélyi majmot" jelent. Utoljára száz évvel ezelőtt találtak új makákófajt.

Új majmot találtak Indiában
Rejtélyes nagymajmot találtak Kongóban
http://index.hu/politika/bulvar/majom7660/

Nem tudják eldönteni a tudósok, hogy gorillajellegű csimpánzt, csimpánzjellegű gorillát vagy egy új fajt találtak Afrika közepén. A Kongói Demokratikus Köztársaság északi részén élő majom a helyiek szerint tigrisölő, bár Afrikában nem is él tigris.

Rejtélyes nagymajmot találtak Kongóban
Óriásmajom után kutatnak Franciaországban
http://index.hu/politika/bulvar/0907monkey/

Három napja hiába kutatnak egy egyelőre azonosítatlan óriásmajom után a francia hatóságok. Az emberszabásút, akinek eltűnését még nem jelentette sem állatkert, sem cirkusz, vasárnap fedezték fel turisták Drôme megyében.

Óriásmajom után kutatnak Franciaországban
Emberszabású majmok - Mi micsoda?
http://www.konyv-konyvek.hu/emberszabasu_majmok_mi_micsoda_21

Vitus B. Dröscher, a magatartáskutatás tudományával foglalkozó művek ismert szakírója az emberszabású majmok - a csimpánz, a bonobó, a gorilla és az orángután - lenyűgöző világával ismerteti meg az olvasót. Képet kaphatunk e nagytestű majmok életmódjáról és viselkedéséről, fejlett intelligenciájáról, kommunikációs készségéről és beszédes arcjátékáról...

Emberszabású majmok - Mi micsoda?
Neander-völgyi ember
http://neandervolgyii.blogspot.com/

Újabb érdekességek az ember származásáról. A Neander-völgyi ember története.

Neander-völgyi ember
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258