Ember és majom rokonsága > Majom - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Ember és majom rokonsága > 12 weboldal. Kategória leírása: Sok szempontból a majmokat az ember rokonainak tekinthetjük.

majom.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Valóban bizonyított-e, hogy az ember a majmoktól származik?
Valóban bizonyított-e, hogy az ember a majmoktól származik?
http://www.christiananswers.net/hungarian/q-eden/edn-c008h.html

A legtöbb ember õszintén hisz abban, hogy az emberi faj származását pontosan és majdnem teljes feltérképezték. Hallottak az úgynevezett "hiányzó láncszemekrõl", és ezeket tudományos bizonyítéknak tartják arra, hogy az emberi faj valóban a majmoktól származik.

www.christiananswers.net
Az evolúciós rokonság bizonyítéka?
Az evolúciós rokonság bizonyítéka?
http://www.christiananswers.net/hungarian/q-aig/aig-c018h.html

Az, hogy a csimpánzok és az emberek DNS-e közötti hasonlóság majdnem 100%-os, szinte köztudott, bár a pontos adatok 97% és 99% között változik, attól függõen, hogy ki mondja.

www.christiananswers.net
Genetikai állomány
Genetikai állomány
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20050918elkeszult.html

Befejeződött a csimpánz és az ember genetikai állományának első átfogó összehasonlítása. A kutatás - amely új utakat nyithat meg az orvosbiológia számára is - egyrészt meglepő hasonlóságokat, másrészt jelentős különbségeket tárt fel a két genom között.

www.origo.hu
A csimpánz is ember?
A csimpánz is ember?
http://www.sg.hu/cikkek/27626/a_csimpanz_is_ember

Egy új genetikai kutatás szerint a csimpánzok annyira közeli rokonai az embernek, hogy ennek megfelelően az emberi család tagjakét kellene őket tekinteni. A detroiti Wayne State University tudósai megvizsgálták az emberek valamint számos majomfaj kulcs génjeit és arra az eredményre jutottak, hogy "életkódunk" 99,4%-ban azonos a csimpánzéval.

www.sg.hu
Balkezesség
Balkezesség
http://index.hu/tudomany/kez1207/

Megdölt az tudományos a nézet, hogy a jobbkezesség dominanciája összefügg az ember törzsfejlődés során kialakult kivételes nyelvi képességeivel.

index.hu
Génváltozás tette lehetővé
Génváltozás tette lehetővé
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20020815genvaltozas.html

Egy egyszerű gén megváltozása az oka annak, hogy az emberek megtanultak beszélni, viszont a szóban forgó mutáció hiánya akadályozta meg ebben az emberszabású majmokat és más állatokat - tűnik ki a Nature című lapból.

www.origo.hu
Kereszteződhettek egymással
Kereszteződhettek egymással
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20060523acsimpanz.html

Az evolúciós szakadás az ember és legközelebbi élő rokonunk, a csimpánz között talán nem is történt olyan régen, mint azt eddig gondoltuk. Legalábbis a legújabb vizsgálatok - melyek a két faj genetikai állományát hasonlították össze - ezt sugallják.

www.origo.hu
Ember evolúciója
Ember evolúciója
http://www.kislexikon.hu/ember_evolucioja.html

Az ember kifejlődése az ősi főemlősökből. Az embert az élővilág legfejlettebb tagját, rendszertani szempontból a majmokkal együtt a főemlősök közé soroljuk. A főemlősök fejlődése mintegy 80 millió évvel ezelőtt kezdődhetett meg. A legősibb elődök a ma élő félmajmokhoz hasonlítottak, ide soroljuk pl. a mókuscickányt.

www.kislexikon.hu
Emberré válhat
Emberré válhat
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20030521emberre.html

Amerikai kutatók szerint a két csimpánzfajt át kell sorolni a Homo nemzetségbe, amely így már három fajt foglalna magába. A merész javaslat újabb genetikai vizsgálatokon alapul, amelyek 99,4%-os egyezést mutattak ki ember és csimpánzok között.

www.origo.hu
Elkészült a géntérkép
Elkészült a géntérkép
http://index.hu/tudomany/ch0901/

Az ember és a majom DNS-mintáinak összevetése választ adhat arra a kérdésre, hogy hol vált el a két faj egymástól az evolúció során. Lehet, hogy az ember a zsákutca, és a csimpánz a király? Vagy isten akarta így? A válasz még várat magára.

index.hu
Nem készülhet mutáns
Nem készülhet mutáns
http://index.hu/tudomany/mut050214/

Az amerikai szabadalmi hivatal visszautasította, hogy bejegyezzen egy ember és állat keresztezésére kifejlesztett módszert. A tudóstársadalom és a hivatali szervek komoly vitákat folytatnak arról, hogy mikortól válik egy genetikailag módosított teremtmény túlságosan emberivé.

index.hu
Kísérletek
Kísérletek
http://www.huszadikszazad.hu/tudomany/az-ember-verrokonai

Tudományos kísérletekkel bizonyították az emberek és majmok rokonságát.

www.huszadikszazad.hu
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4224