Csimpánz, csimpánzok > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Csimpánz, csimpánzok > 20 weboldal. Kategória leírása: A csimpánzok az emberszabásúak családjába tartoznak, és az ember közeli rokonai.
Szponzorált linkek
Csimpánz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Csimp%C3%A1nz

A csimpánz (Pan) az emberszabású majmok egy neme, amelybe az ember két legközelebbi rokona, a közönséges csimpánz és a bonobó vagy törpecsimpánz tartozik. ...

Csimpánz - Wikipédia
Meghalt a legokosabb
http://index.hu/politika/bulvar/1101wsh/

Meghalt az első csimpánz, amely képes volt alkalmazni az emberi jelbeszéd 250 szavát. Washoe 42 évesen hunyt el a Washingtoni Egyetem Kutatóintézetében kedden.

Meghalt a legokosabb
A csimpánz fákon, közösségben él, könnyen szelídíthető
http://cograf.hu/lexikon/allatok/csimpanz.html

A csimpánz fákon, közösségben él, könnyen szelídíthető. Magassága körülbelül 1,4 méter, súlya átlagosan 75 kilogramm, s szabadban akár 50 évig is élhet. A csimpánz az emberhez legközelebb álló állat, a tudományos vizsgálatok kedvenc alanya a természetben, ketrecben vagy lakásban az etológusok és pszichológusok számára. A csimpánz ugyanis az egyetlen olyan állat, mely képes olyanra, mint például két rövid bot egymásba illesztése, ládák egymásra rakodása, felfüggesztett banánok elérése, de akár egy nyelv alapfogalmait is el tudja sajátítani.

A csimpánz fákon, közösségben él, könnyen szelídíthető
Vécét pucolt
http://velvet.hu/onleany/majo0118/

Az arkansasi Little Rock Állatkertből elszökött csimpánz először a karbantartók konyhaszekrényét fosztott ki, majd levezetésként takarított egy sort. Végül a nyugtatóval kiütött állat a hűtőszekrény tetején bealudt.

Vécét pucolt
Leírás
http://innovex.veszprem.hu/zoovp/allat_oldal.php?id=78

Trópusi esőerdőkben és fás szavannákon él. Nappal aktív, éjszakára alvófészket épít magának. Az emberszabásúakra jellemző módon az ujjpercein jár. Táplálékának nagyobb része növényi eredetű, de rovarokat, tojást, kisebb gerinceseket is elfogyasztanak. Megfigyelték, ahogy a hímek szervezetten vadásznak kisebb antilopokra és majmokra is.

Leírás
Vezetnek az evolúciós versenyben
http://www.sg.hu/cikkek/51765/a_csimpanzok_vezetnek_az_evolucios_versenyben

A csimpánzok és az emberek közös génjeinek összehasonlítása szerint a csimpánzok nagyobb fejlődésen estek át közös ősünktől való elválásunk óta.

Vezetnek az evolúciós versenyben
Óriáscsimpánzokat vizsgáltak Kongóban
http://www.origo.hu/tudomany/20070730-titokzatos-oriasmajom-oroszlanevo-csim ...

Egy kongói legenda szerint a helyi erdőségekben él egy hatalmas termetű majom, amely képes akár oroszlánokat is zsákmányolni. A mítosz valóságtartalmának feltárása csak az utóbbi években kezdődhetett el, erről közölt összeállítást az angol Guardian.

Óriáscsimpánzokat vizsgáltak Kongóban
Emberré válhat
http://2000magyar.mindenkinet.hu/tudomany/elet/20030521emberre.html

Amerikai kutatók szerint a két csimpánzfajt át kell sorolni a Homo nemzetségbe, amely így már három fajt foglalna magába. A merész javaslat újabb genetikai vizsgálatokon alapul, amelyek 99,4%-os egyezést mutattak ki ember és csimpánzok között.

Emberré válhat
Legyőzte a csimpánzokat
http://eletmod.transindex.ro/?hir=9786

A fiatal csimpánzok rövidtávú memóriája jobb, mint a felnőtt embereké - oszlattak el legújabb kutatási eredményeikkel egy közkeletű tévedést japán tudósok.

Legyőzte a csimpánzokat
A nagy dilemma
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=6237

Hat évvel ezelőtt Ngamba-n, az afrikai Viktória-tó közepén fekvő szigeten elárvult fiatal csimpánzokat befogadó állatmenhely létesült. A menhely működtetői remélik, hogy a csimpánzok egyszer visszatérhetnek a természetbe - a tudósok azonban kevésbé bizakodóak e téren.

A nagy dilemma
Gyilkos háború a csimpánzok között
http://geographic.hu/Termeszet/2010/06/Gyilkos_haboru_a_csimpanzok_kozott

Egy, a Current Biology című folyóirat tegnapi számában megjelent tanulmány, amely amerikai etológusok egy évtizede folyó ugandai megfigyelését foglalja össze, beszámol arról, hogy a területszerzés miatt időnként háború dúl az egyes csimpánzcsoportok között, amelynek során számos egyedet megölnek a rivális csoport tagjai közül.

Gyilkos háború a csimpánzok között
A csimpánzok gondolatait vizsgálták
http://www.origo.hu/tudomany/20071019-a-csimpanzok-gondolatait-vizsgaltak.html

Agyi képalkotó eljárásokkal felfedhetők a csimpánzok és az emberek gondolkodási folyamatai között meglévő hasonlóságok és különbségek. Amerikai kutatók nyugalmi helyzetben és gondolkodás közben is összehasonlították az emberszabásúak és az emberek agyi aktivitását, és a közös evolúciós múltra utaló hasonlóságok mellett az emberré válás során kialakult különbségeket is felfedeztek.

A csimpánzok gondolatait vizsgálták
A csimpánzok is önzetlenek
http://index.hu/tudomany/csimp070628/

Bár az önzetlen viselkedést alapvetően emberi jellemzőnek tartják, kísérletek bizonyítják, hogy bizonyos körülmények között a csimpánzok is tudatosan és a jutalom reménye nélkül segítenek.

A csimpánzok is önzetlenek
Fegyverkeznek a csimpánzok
http://index.hu/tudomany/apes070223/

Brit és amerikai tudósoknak először sikerült megfigyelniük csimpánzokat fegyverkészítés közben. A főemlősök dárdákkal mentek üregekben megbújó éjjeli állatokra.

Fegyverkeznek a csimpánzok
Balkezesek
http://www.hirtv.hu/?tPath=/tud-tech/&article_hid=58785

Amerikai kutatók a tanzániai Gombe Nemzeti Parkban 17 vadon élő csimpánzt tanulmányoztak három éven át, és azt tapasztalták, hogy 12 a bal kezét használta, amikor ágakkal kutattak kedvenc eledelük, a termeszek után. Négy állat jobbkezes volt, egy pedig hozzávetőleg egyenlő mértékben használta mindkét kezét.

Balkezesek
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258