Majmok beszéde, kommunikációja > Majom - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Majmok beszéde, kommunikációja > 6 weboldal. Kategória leírása: A majmok beszédjéről és viselkedési szokásairól.
Szponzorált linkek
Interjú egy majommal
http://index.hu/tudomany/maom070531/

Az ABC News riportere elbeszélgetett a The Great Ape Trust alapítványnál nevelt törpecsimpánzzal, Kanzival. Nem, ez nem vicc, a szervezetnél már évtizedek óta tanítanak majmokat kommunikálni. Az alapítvány szakemberei szerint kutatásuk az emberi tanulás megértésében is segíthet.

Interjú egy majommal
Csipogás, brekegés, makogás, beszéd
http://www.origo.hu/tudomany/20070829-csipogas-brekeges-makogas-beszed-hango ...

A különböző állatok sokféle módon képeznek akusztikus jeleket: van, amelyik hangszálaival, de akad olyan, amelyik lábait vagy uszonyát dörzsöli teste oldalához. A jelek célja azonban közös: segítségükkel fajtársaikat igyekeznek a kívánt viselkedésre késztetni. Az állati hangok vizsgálatával az emberi beszéd eredetéről is ismereteket szerezhetünk.

Csipogás, brekegés, makogás, beszéd
Tájszólásban beszélnek
http://www.szaku.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1610&Itemid=239

Akárcsak emberi rokonaik, a majmok is eltérő nyelven kommunikálnak az egyes régiókban - a Japánban élő majmok saját dialektust fejlesztettek ki, derül ki egy kutatócsoport jelentéséből.

Tájszólásban beszélnek
Az agyától akár beszélhetne is
http://www.origo.hu/tudomany/20080316-a-csimpanz-agya-lehetove-tenne-a-nyelv ...

Amerikai kutatók szerint a kommunikációs jelek képzésének idegrendszeri alapjaiban megegyezés mutatható ki az ember és főemlős rokonaink, a csimpánzok agyában. A csimpánz agya tehát lehetővé tenné a nyelv használatát. Vajon ez csak a fogságban élő csimpánzokra vonatkozik?

Az agyától akár beszélhetne is
Majmok a házban
http://index.hu/tudomany/mpark/

Hamarosan jelnyelvet értő bonobó csimpánzok és orángutánok költöznek az amerikai Des Moines külvárosában a nekik épített lakóparkba. Az újhullámos főemlőskutatás tervezői arra kíváncsiak, mivé válnak az emberszabásúak több generáció alatt az emberi környezetben.

Majmok a házban
Kommunikáció majom módra
http://www.csakjohirek.hu/content/view/4071/42/

Emberül kommunikálnak a majmok vagy majomul az ember? Ez így nem túl tudományos megfogalmazás, de hogy nagyon is közel áll egymáshoz a kettő, már több mint biztos. És itt most nem a városi csúcsforgalomról van szó…

Kommunikáció majom módra
Hirdetések
Oldal leírása
majom.wyw.hu: Majom katalógus. Ember és majom rokonsága, híres majmok. Csimpánz, gorilla, orangután, pávián, bonobo, gibbonfélék, makifélék.
Gyűjteményünkben 125 válogatott majom témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 125 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4258